Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Jaki system wybrać? Wielki wątek dotyczący wyboru toru.
- Petrus
- Administrator

Jaki system wybrać? Wielki wątek dotyczący wyboru toru.
Myślisz o kupnie toru?
Jak tu się połapać w wyborze?
Takich pytań jest wiele, więc niech to będzie miejsce na ich umieszczenie.
Piszcie w tym wątku o waszych wątpliwościach i dylematach wyboru.
Jak tu się połapać w wyborze?
Takich pytań jest wiele, więc niech to będzie miejsce na ich umieszczenie.
Piszcie w tym wątku o waszych wątpliwościach i dylematach wyboru.
Pozdaaaaaawiam 
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Petrus
- Szybki
- Użytkownik szos

Re: Jaki system wybrać? Wielki wątek dotyczący wyboru toru.
Czy warto inwestować w tor GO czy może lepszy jest digital 143?
Pa
Pa
Szybko, Szybciej, ...... Szybki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Petrus
- Administrator

Witam,
Carrera Go to system analogowy. To znaczy, że mogą równocześnie na nim jechać i się ścigać dwa samochody. Po jednym na każdym slocie.
W systemie Carrera Digital 143 może jechać do trzech samochodów. Oprócz tego samochody nie są "przywiązane" do slotu (prowadnicy w torze, w której prowadzone są auta). Mogą w związku z tym jechać trzy jeden za drugim. Pozwala to również na zastosowanie elementów zmian pasa ruchu. Pozwala to na urozmaicenie rozgrywki i stosowanie różnych strategii.
Analogowy Carrera GO jest najprostszym systemem torów, ale wcale nie oznacza to, że gorszym. Można na podstawie niego budować tak samo długie i ekscytujące tory jak na systemie cyfrowym. Tor cyfrowy daje jednak większe możliwości związane z urozmaiceniem wyścigów. Tor cyfrowy ma na pewno większe znaczenie przy systemie w skali 1:32 ze względu na większe techniczne możliwości.
Carrera Go to system analogowy. To znaczy, że mogą równocześnie na nim jechać i się ścigać dwa samochody. Po jednym na każdym slocie.
W systemie Carrera Digital 143 może jechać do trzech samochodów. Oprócz tego samochody nie są "przywiązane" do slotu (prowadnicy w torze, w której prowadzone są auta). Mogą w związku z tym jechać trzy jeden za drugim. Pozwala to również na zastosowanie elementów zmian pasa ruchu. Pozwala to na urozmaicenie rozgrywki i stosowanie różnych strategii.
Analogowy Carrera GO jest najprostszym systemem torów, ale wcale nie oznacza to, że gorszym. Można na podstawie niego budować tak samo długie i ekscytujące tory jak na systemie cyfrowym. Tor cyfrowy daje jednak większe możliwości związane z urozmaiceniem wyścigów. Tor cyfrowy ma na pewno większe znaczenie przy systemie w skali 1:32 ze względu na większe techniczne możliwości.
Pozdaaaaaawiam 
Petrus
Petrus
- Wojt.rak
- Użytkownik szos

Ja chyba się zdecyduję na zestaw Carrera GO. Głównie ze względu na cenę. Myślę również o odpowiedniku chińskim. Czy to jest coś warte?
Papa
Wojtek
Mam Formułe !! Ale jazda !!
Wojtek
- karolus maximus
- Użytkownik szos

lepiej kupic uzywany zestaw go! niz nowy chinski 
- Wojt.rak
- Użytkownik szos

Kupiłem Formułę. Jakościowo wygląda bardzo dobrze. Trochę te kontrolery jakieś małe.
Testujemy
Testujemy
Papa
Wojtek
Wojtek
- GOPiotrGO
- Ścigant

System Carrera GO jest bardzo dobry na początek, gdyż jest w miarę tani i można z nim poeksperymentować.
Praktycznie przy odrobinie inwencji modelarskiej i umiejętności majsterkowania można uzyskać prawie wszystkie efekty co przy większych systemach typu Evolution czy Digital 132.
Oczywiście jeśli komuś się nie chce trochę podłubać (naprawdę w miarę proste rzeczy) to pozostają droższe i większe tory.
Praktycznie przy odrobinie inwencji modelarskiej i umiejętności majsterkowania można uzyskać prawie wszystkie efekty co przy większych systemach typu Evolution czy Digital 132.
Oczywiście jeśli komuś się nie chce trochę podłubać (naprawdę w miarę proste rzeczy) to pozostają droższe i większe tory.
-
jack_russell
- Starter

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć czy tory Go i Digital w skali 1:43 są ze sobą kompatybilne? Jeśli mam DIGITAL i chciałbym go powiększyć to potrzebuję torów z DIGITAL czy może Go będą również pasować?
- Szybki
- Użytkownik szos

Witaj,
odpowiedź do tego dałem w Twoim innym temacie tutaj:
http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic ... def83563dc
odpowiedź do tego dałem w Twoim innym temacie tutaj:
http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic ... def83563dc
Szybko, Szybciej, ...... Szybki
Pozdrawiam
Pozdrawiam