Witam szanownych forumowiczów , jestem nowym użytkownikiem i dopiero rozpoczynamy (razem z synem) zabawę. Mam możliwość zakupu sporego toru wraz ze wszystkimi dodatkami , pojazdami itp.
Czy taki zestaw jest godny uwagi czy raczej nic specjalnego ?
Będę wdzięczny za sugestie i podpowiedzi w tej materii.
Pozdrawiam Tomek.
Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Zapytanie tor Carrera
-
tomec3
- Starter

-
Marek12450
- Starter

Re: Zapytanie tor Carrera
Cześć!
Bardzo ładny tor, ciekaw jestem czy kupiłeś, czy nie i w jakiej cenie był oferowany. Minęły już przeszło 3 miesiące a tu na forum ruch niewielki. Za to zainspirowałeś mnie do odkurzenia moich zabawek i złożyłem projekt tego właśnie toru który oferujesz na częściach dostępnych w zestawach startowych - czyli bez pochyłych zakrętów, przewężeń itd. Mając przeciętne 3 zestawy startowe można złożyć coś takiego:
Projekt wykonany z wykorzystaniem strony https://www.softyroyal.de/#
Lista:
30x Curve 1/60 degrees, radius 39,6cm
4x Straight 1/3, 11,5cm
18x Straight, 34,5cm
3x Double lane change (2)
3x Double lane change (1)
2x Lane change section right (1)
1x Lane change section right (2)
4x Curve 1/30 degrees, radius 39,6cm
1x Shoulder straight
2x End section inside shoulder
2x End section outside shoulder
1x Shoulder straight 1/3
3x Start
1x Control unit
1x Lane change curve right, out to in (2)
Nie składa się idealnie ale przy mostach i długiej prostej powinno się zejść bez kłopotu
Dodam w sprawie zasilacza laboratoryjnego że nie wiem do czego on tam służy, czy można tak wspomagać zasilanie toru. Ja z okolic płyty startowej rozprowadzam punkty zasilania przewodem 2x0.75 omyp w kilka miejsc aby nie było spadków napięcia i sprawdza się doskonale - proste i skuteczne.
Pozdrawiam
Bardzo ładny tor, ciekaw jestem czy kupiłeś, czy nie i w jakiej cenie był oferowany. Minęły już przeszło 3 miesiące a tu na forum ruch niewielki. Za to zainspirowałeś mnie do odkurzenia moich zabawek i złożyłem projekt tego właśnie toru który oferujesz na częściach dostępnych w zestawach startowych - czyli bez pochyłych zakrętów, przewężeń itd. Mając przeciętne 3 zestawy startowe można złożyć coś takiego:
Projekt wykonany z wykorzystaniem strony https://www.softyroyal.de/#
Lista:
30x Curve 1/60 degrees, radius 39,6cm
4x Straight 1/3, 11,5cm
18x Straight, 34,5cm
3x Double lane change (2)
3x Double lane change (1)
2x Lane change section right (1)
1x Lane change section right (2)
4x Curve 1/30 degrees, radius 39,6cm
1x Shoulder straight
2x End section inside shoulder
2x End section outside shoulder
1x Shoulder straight 1/3
3x Start
1x Control unit
1x Lane change curve right, out to in (2)
Nie składa się idealnie ale przy mostach i długiej prostej powinno się zejść bez kłopotu
Dodam w sprawie zasilacza laboratoryjnego że nie wiem do czego on tam służy, czy można tak wspomagać zasilanie toru. Ja z okolic płyty startowej rozprowadzam punkty zasilania przewodem 2x0.75 omyp w kilka miejsc aby nie było spadków napięcia i sprawdza się doskonale - proste i skuteczne.
Pozdrawiam