Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

Auta zwalniają - popsuty element toru ??

Każdy kiedyś zaczyna swoją przygodę z nowym hobby. Tu możesz zadawać pytania związane ze startem, uruchomieniem i podstawami. Nie wiesz co kupić, nie orientujesz się w rożnych zestawach startowych - spytaj innych
ODPOWIEDZ
marcin197711
Starter
Starter

Auta zwalniają - popsuty element toru ??

Post autor: marcin197711 »

Witam to mój pierwszy post :)U udało się zrealizować marzenie z dzieciństwa. Kupiłem swojemu synowi i oczywiście sobie tor Carrera Digital 132. Tor po kilku h zabawy okazał się za mały więc na aukcji dokupiłem dodatkowe tory. Wyszedł tor ok 20m. Mam jednak problem, bo w pewnej części toru auta mimo trzymania w tej samej pozycji przycisku przyśpieszenia zwalniają. Po przejechaniu pewnego odcina znowu przyśpieszają. Jak sprawdzić nie rozkładając toru, który jest element jest wadliwy? Czy jakimś miernikiem ? Myślałem żeby wyjmować i wkładać na zmianę elementy ale wiąże się to z rozłożeniem dużej części toru a sporo pracy mnie to kosztowało. Dodam, że tory dokupione były używane ale jestem w kontakcie ze sprzedawcą.
Z góry dziękuje za pomoc i życzę udanej zabawy.
mac
Użytkownik szos
Użytkownik szos

Re: Auta zwalniają - popsuty element toru ??

Post autor: mac »

Cześć

Jak dla mnie nie jest to wina elementów toru tylko słabe zasilanie. Dokup kable zasilajace tor, podepnij tam gdzie Ci zwalniają i powinno być ok. Poczytaj na forum, jest to opisane dobrze jak sie podpina i jakich kabli możesz użyć.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kempol
Fast&Furious
Fast&Furious

Re: Auta zwalniają - popsuty element toru ??

Post autor: kempol »

Witam.

Najprawdopodobniej z elementami wszystko jest w porządku. Jedyne czego potrzebujesz to dodatkowe przewody prądowe. Dokładnie jest to opisane w poniższym linku:

http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic.php?f=24&t=72

Pozdrawiam
Kempol
Pozdrawiam
Kempol

-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-

"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"
ODPOWIEDZ