Witam to mój pierwszy post :)U udało się zrealizować marzenie z dzieciństwa. Kupiłem swojemu synowi i oczywiście sobie tor Carrera Digital 132. Tor po kilku h zabawy okazał się za mały więc na aukcji dokupiłem dodatkowe tory. Wyszedł tor ok 20m. Mam jednak problem, bo w pewnej części toru auta mimo trzymania w tej samej pozycji przycisku przyśpieszenia zwalniają. Po przejechaniu pewnego odcina znowu przyśpieszają. Jak sprawdzić nie rozkładając toru, który jest element jest wadliwy? Czy jakimś miernikiem ? Myślałem żeby wyjmować i wkładać na zmianę elementy ale wiąże się to z rozłożeniem dużej części toru a sporo pracy mnie to kosztowało. Dodam, że tory dokupione były używane ale jestem w kontakcie ze sprzedawcą.
Z góry dziękuje za pomoc i życzę udanej zabawy.
Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Auta zwalniają - popsuty element toru ??
-
marcin197711
- Starter

-
mac
- Użytkownik szos

Re: Auta zwalniają - popsuty element toru ??
Cześć
Jak dla mnie nie jest to wina elementów toru tylko słabe zasilanie. Dokup kable zasilajace tor, podepnij tam gdzie Ci zwalniają i powinno być ok. Poczytaj na forum, jest to opisane dobrze jak sie podpina i jakich kabli możesz użyć.
Pozdrawiam
Jak dla mnie nie jest to wina elementów toru tylko słabe zasilanie. Dokup kable zasilajace tor, podepnij tam gdzie Ci zwalniają i powinno być ok. Poczytaj na forum, jest to opisane dobrze jak sie podpina i jakich kabli możesz użyć.
Pozdrawiam
- kempol
- Fast&Furious

Re: Auta zwalniają - popsuty element toru ??
Witam.
Najprawdopodobniej z elementami wszystko jest w porządku. Jedyne czego potrzebujesz to dodatkowe przewody prądowe. Dokładnie jest to opisane w poniższym linku:
http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic.php?f=24&t=72
Pozdrawiam
Kempol
Najprawdopodobniej z elementami wszystko jest w porządku. Jedyne czego potrzebujesz to dodatkowe przewody prądowe. Dokładnie jest to opisane w poniższym linku:
http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic.php?f=24&t=72
Pozdrawiam
Kempol
Pozdrawiam
Kempol
-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-
"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"
Kempol
-.- --- -.-. .... .- -- / -.-. .. ..-.. / .- -. .. ..-
"Ci którzy chcą szukają sposobu, ci którzy nie chcą szukają powodu"