Mam 10 pojazdów oraz 5 gokartów (z takim zielonym smokiem). Smoków się pozbyłem, te wozy są mocne przerobione. W obwodzie silnika jest rezystor, który dostosowuje prędkość do najmłodszych dzieci. Uzbroiłem je też w światła przednie i kolorowy kogut (w 5 kolorach), żeby je można odróżnić na nocnym wyścigu.
Jeździmy na 4 prędkości. Wewnętrzne bandy umożliwiają płynną jazdę. Kolizje ograniczone są tylko do skrzyżowań - są zresztą przydatne, bo zmieniają kolejność zawodników w trakcie wyścigów.
Jeździmy zwykle na czas - korzystając z licznika czasów.
Sterujemy 6 kontrolerami bezprzewodowymi.
W kluczowych miejscach są dodatkowe bandy zewnętrzne 6 cm, żeby samochody nie spadały na podłogę.
Nie korzystam z aplikacji - opieramy się na analogu.
Zrobiłem dwa pojazdy autonomiczne wykorzystując podwozie Forda GT evolution. Silnik mają spowolniony rezystorem ceramicznym 15 om. Mają super światła z przodu i "koguta" z tyłu oraz czujnik dotyku. Dzięki niemu auta te piszczą, gdy inny samochód je popchnie z tyłu.
Każdy z tych pojazdów jedzie na jednym z torów a zawodnicy ścigają się próbując je delikatnie wyprzedzić. To bardzo uatrakcyjnia zawody.
Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Carrera Digital 132 - H2O
-
H2O-Andrzej Lebek
- Starter