Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

1:24 Garaż Leviata

Tematy związane z samochodami, ich przebudową, naprawą. Tu możesz się podzielić doświadczeniami z przebudową samochodów, tworzeniem nowych oraz ich tuningiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leviat
Użytkownik szos
Użytkownik szos

1:24 Garaż Leviata

Post autor: leviat »

Witam
Generalnie kolekcjonuję głównie skalę 1:32, ale jak jest okazja i coś mi się spodoba to trudno - trzeba kupić :D
Taka sytuacja miała miejsce ostatnio. Jest to model który zawsze mi się podobał, jak zobaczyłem jego zdjęcie gdzieś w necie, to żałowałem że nie da się go kupić lub że jest za drogi. Jakiś czas temu na allegro pojawiła się oferta sprzedaży nowego egzemplarza. Długo przeliczałem fundusze, ale w końcu stwierdziłem że trzeba spełniać swoje marzenia i jest. Model ten to carrera 20023861 Digital 124 Audi R8LMS "M. Griffith, No.19".
W rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy i cieszy oko swoim zabawnym malowaniem.
Pozdrawiam
Załączniki
001a.JPG
002a.JPG
0003a.JPG
004a.JPG
005a.JPG
006a.JPG
Awatar użytkownika
leviat
Użytkownik szos
Użytkownik szos

Re: 1:24 Garaż Leviata

Witam
Kupiłem kolejny model digital 124. Ofertę znalazłem na OLX, opis był niejasny, nie wiadomo było czy to evolution, 132 czy 124.
Po zdjęciach poznałem że to digital 124, ale cena była zaskakująco niska. Stwierdziłem, że nawet jakby było to evolution to i tak się opłaca.
Jak jest sprawny i nieużywany, wg opisu to będzie ok. Zwłaszcza że jeszcze nie mam takiego.
Chodzi o model BMW M1 Procar "Denim No.81", 1980 Digital 124 carrera 20023909. Przesyłka przyszła szybko, zawartość się zgadzała więc wszystko ok.
Gablotka trochę popękana i poklejona, ale było to zgodne z opisem. Model wygląda na nieużywany w stanie idealnym i jest sprawny.
Jestem bardzo zadowolony z niego. Granatowo białe malowanie, błyszczącym lakierem, piękny, duży ciężki :D
Pozdrawiam.
Załączniki
P1830342-2.jpg
P1830347-2.jpg
P1830353-2.jpg
P1830354-2.jpg
P1830360-2.jpg
P1830363-2.jpg
Awatar użytkownika
leviat
Użytkownik szos
Użytkownik szos

Re: 1:24 Garaż Leviata

Tutaj trochę pokopiuję bo serię BMW M1 Procar już opisałem.
Model odzwierciedla samochód wyścigowy serii BMW M1 Procar. Niewiele jest o nim informacji, poniżej przetłumaczony automatycznie cytat z wikipedii:
"BMW M1 Procar Championship, czasami znane po prostu jako Procar, było jednomarkową serią wyścigową stworzoną przez Jochen Neerpasch, szefa BMW Motorsport GmbH, działu wyścigowego producenta samochodów BMW. Seria zmierzyła się z profesjonalnymi kierowcami z Mistrzostw Świata Formuły 1, Mistrzostw Świata w samochodach sportowych, Mistrzostw Europy Touring Car Championship i innych międzynarodowych serii przeciwko sobie za pomocą identycznych zmodyfikowanych samochodów sportowych BMW M1.
Ogłoszone jako okazja, aby zobaczyć mieszankę kierowców z różnych dyscyplin sportów motorowych, mistrzostwa służyły jako wyścigi wsparcia w różnych rundach europejskich w sezonie Formuły 1 w 1979 roku, a kierowcy Formuły 1 zdobywali automatyczne wejście do imprezy Procar w oparciu o ich osiągi w samochodach Formuły 1.Austriak Niki Lauda wygrał inauguracyjne mistrzostwa. W 1980 roku seria odbyła się kilka wydarzeń poza harmonogramem Formuły 1 i została wygrana przez Brazylijczyka Nelsona Piqueta. BMW zdecydowało się nie kontynuować mistrzostw w 1981 roku, aby skoncentrować się na wejściu do Formuły 1."
Poniżej kilka zdjęć oryginału i współczesnych, a także link do filmu i ciekawego artykułu.
Pozdrawiam
https://trends.com.pl/wyscigowe-470-kon ... m1-procar/
https://www.youtube.com/watch?v=qw1qD03YbWw
Załączniki
80_BMW_HOCK_BW3.jpg
80_BMW_ZAND_BW4.jpg
640px-BMW_M1_-81_117_(3420777281).jpg
bmw_m1_1979_pictures_1.jpg
Denim_Heyer_980_81.jpg
images_bmw_m1_1979_6.jpg
P90042930_highRes_saturday-july-19-200-768x512.jpg
ODPOWIEDZ