Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Opony carrera 132
-
- Starter
Opony carrera 132
Witam piszę tutaj ponieważ nie mogę założyć nowego tematu gdzieś indziej i nie wiem czemu.
Pytanie odnośnie nowych opon jak dobieracie nowe opony do aut czy jest jakiś katalog który ułatwia dobranie opon do danego modelu albo coś w tym stylu ?
Dziękuję za odpowiedzi z góry i pozdrawiam Łukasz.
Pytanie odnośnie nowych opon jak dobieracie nowe opony do aut czy jest jakiś katalog który ułatwia dobranie opon do danego modelu albo coś w tym stylu ?
Dziękuję za odpowiedzi z góry i pozdrawiam Łukasz.
-
- Ścigant
Re: Opony carrera 132
Hej, są tabelki na stronie carrery. Wszystkie modele i numery części do nich.
https://carrera-toys.com/pl/wyszukiwark ... o-pobrania
https://carrera-toys.com/pl/wyszukiwark ... o-pobrania
Pozdrawiam Kamil
-
- Starter
Dziękuję bardzo
A nie wiesz może czy na się uruchomi modele evolution na digitalu bez wymiany dekodera ?
A nie wiesz może czy na się uruchomi modele evolution na digitalu bez wymiany dekodera ?
-
- Ścigant
-
- Starter
Dziękuję za dobre chęci
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
-
- Mistrz kierownicy
evolutiony nie mają decodera przede wszystkim. wiec nic sie nie wymieni.
Samochody evolution na torze digital są niesterowalne. jak połozysz auto na tor to od razy zasuwa z maxymalną prędkościa.
Samochody evolution na torze digital są niesterowalne. jak połozysz auto na tor to od razy zasuwa z maxymalną prędkościa.
-
- Starter
Wymieniałem już dekoder w autach evolution i normalnie jeżdżą z tym że niestety te dekodery nie są tanie dlatego pytam czy jest inny sposób
-
- Mistrz kierownicy
Ahhh.
Dekoder montowałes nie wymieniałes...o to mi chodziło. Nie wymieniałes bo go tam nie było. Jak zamontujesz to bedą normalnie jezdzic. Normalka.
Dekoder montowałes nie wymieniałes...o to mi chodziło. Nie wymieniałes bo go tam nie było. Jak zamontujesz to bedą normalnie jezdzic. Normalka.
-
- Mistrz kierownicy
A sposobu inngo nie ma. Dekoder musi być bo inaczej nie pojezdzisz na torze digital. Jaki by to dekoder nie był.
- DeathThorn
- Fast&Furious
- Kontakt:
albo wstawiasz dekodery i masz digital
albo wstawiasz przełacznik w tor ( ANALOG/Digital ) i masz opcje toru analogowego dla aut evolution i toru digital dla tych z dekoderami
na jednym dorze cyfrowym
oczywiscie zamiennie. kazde auto digital pojedzie na evo po przelaczeniu przelacznika pod autem
albo wstawiasz przełacznik w tor ( ANALOG/Digital ) i masz opcje toru analogowego dla aut evolution i toru digital dla tych z dekoderami
na jednym dorze cyfrowym
oczywiscie zamiennie. kazde auto digital pojedzie na evo po przelaczeniu przelacznika pod autem
-
- Mistrz kierownicy
A gdzie niby jest taki przełącznik w autach digital? Ten pod spodem zmienia biegunowość a nie tryb digital/evolution.
- DeathThorn
- Fast&Furious
- Kontakt:
biegunowosc to zmienia w evolution
a w digitalu przelacza auto cyfrowe na tryb analogowy
a w digitalu przelacza auto cyfrowe na tryb analogowy
-
- Mistrz kierownicy
NIE! Przełącznik w autach zarówno digital jak i Evolution jest od zmieniania biegunowości. Czyli jazdy zgodnej z ruchem wskazówek zegara lub odwrotnie. Inna sprawą jest to że auta digital mogą jeździć po torze Evolution a samochody Evolution nie mogą po torze digital. Proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
- DeathThorn
- Fast&Furious
- Kontakt:
no nie wprowadzam
polarity TAK .... i tak to dziala
ale zeby auto jezdzilo w tym samym kierunku na analogu co na digitalu trzeba przelaczyc polaryzacje
poniewaz digita i analog uzywa odwrotnej polaryzacji
i tu jest myk caly
czyli przestawiasz przelacznik , wciskasz kontroler analogowy 3x i masz analog system ( w AUCIE )
jesli wrocisz tym AUTEM na tor cyfrowy, bedzie dzialac? TAK
ale w odwrotnym kierunku
czyli zeby wrocic na cyfrowy tor przestawiasz przelacznik ( pod AUTEM ) spowrotem
nie widze tu nigdzie wprowadzania nikgo w blad
przelacznik ma 2 zastosowania o roznej nazwie
a tak naprawde jedno bo cyfra od analogu rozni sie polaryzacja ( miedzy innymi )
i ten przelacznik czy go zwal zmiana polaryzacji czy digital/analog robi dokladnie to co opisalem
jesli to jest wprowadzanie w blad prosze admina o usuniecie moich wypowiedzi w tym wątku
DT out
ps: a co do ... wstawienia przelacznika w tor cyfrowy (digital/analog ) nie mowilem tu o przelaczniku pod autem
tylko o przerobieniu CU a to inna sprawa i chyba zle to zrozumiales
polarity TAK .... i tak to dziala
ale zeby auto jezdzilo w tym samym kierunku na analogu co na digitalu trzeba przelaczyc polaryzacje
poniewaz digita i analog uzywa odwrotnej polaryzacji
i tu jest myk caly
czyli przestawiasz przelacznik , wciskasz kontroler analogowy 3x i masz analog system ( w AUCIE )
jesli wrocisz tym AUTEM na tor cyfrowy, bedzie dzialac? TAK
ale w odwrotnym kierunku
czyli zeby wrocic na cyfrowy tor przestawiasz przelacznik ( pod AUTEM ) spowrotem
nie widze tu nigdzie wprowadzania nikgo w blad
przelacznik ma 2 zastosowania o roznej nazwie
a tak naprawde jedno bo cyfra od analogu rozni sie polaryzacja ( miedzy innymi )
i ten przelacznik czy go zwal zmiana polaryzacji czy digital/analog robi dokladnie to co opisalem
jesli to jest wprowadzanie w blad prosze admina o usuniecie moich wypowiedzi w tym wątku
DT out
ps: a co do ... wstawienia przelacznika w tor cyfrowy (digital/analog ) nie mowilem tu o przelaczniku pod autem
tylko o przerobieniu CU a to inna sprawa i chyba zle to zrozumiales
-
- Mistrz kierownicy
Dobrze zrozumiałem.
W całej nomenklaturze ,,Carrery'' switch pod autem jest opisywany jako zmieniacz polaryzacji. Nigdy jako przełącznik digital/Evolution. I tylko o to mi chodziło. A to że auto digital będzie działało na torze Evo...to już inna rzecz.
W całej nomenklaturze ,,Carrery'' switch pod autem jest opisywany jako zmieniacz polaryzacji. Nigdy jako przełącznik digital/Evolution. I tylko o to mi chodziło. A to że auto digital będzie działało na torze Evo...to już inna rzecz.