Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

Zakupy Niemcy

Zablokowany
padamczyk.77
Starter
Starter

Zakupy Niemcy

Post autor: padamczyk.77 »

Witam,

Przymierzam się do zakupu kilku rzeczy w Niemczech i jeśli ktoś potrzebował by jakieś rzeczy to mogę zamówić jedną przesyłka żeby wysyłka była tańsza.
Ponieważ jestem Tu nową osobą to mogę te rzeczy wystawić na allegro bez zarobku z uwzględnieniem prowizji allegro.
Z ciekawych rzeczy to Control unit plus zasilacz do digital 132 za cenę 129 zł bez prowizji allegro i kosztu wysyłki bo on jest zależny od tego ile będzie chętnych..(jeśli 3 osoby to plus 22 zł)
Więc cena bardzo dobra bo na allegro bez zasilacza 186 zł, a tu jeszcze w zestawie są dwie bandy.
Jeśli ktoś potrzebuje dodatkowy kontroler to on wychodzi 65 zł szt. plus prowizja i znów wysyłka.
Tory zakręt 1/60 to koszt 1 szt. 11.50 zł plus prowizja allegro.
Wszystkie rzeczy nowe z zestawów.

Tak jak napisałem nie chcę na was zarabiać a skompensować koszt wysyłki który kosztuje 15 euro i byłby do podziału na ilość osób chętnych.
Optymalnie 3 osoby i suma paczki do 150 euro bo taka jest kwota wolna od cła.
Kontakt do Mnie PW lub 537.411.001
Paweł
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Re: Zakupy Niemcy

Post autor: Petrus »

Fajna inicjatywa godna pochwały. A co jeszcze można zamówić? Czy specjalistyczne rzeczy tez takie jak felgi aluminiowe lub opony ortman lub jak dla mnie najlepsze Frankenslot?
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
padamczyk.77
Starter
Starter

Post autor: padamczyk.77 »

Hej,

myślę że wszystko da się zamówić tylko zależy od cen czy warto..
Na pewno lepiej się opłaca na kilka rzeczy rozbić zamówienie bo nam koszty przesyłki maleją a ceny u nas na allegro są masakryczne,
tor 1/3 prosta 40 zł a w Niemczech 4 euro..

Zbierzmy chętnych zróbmy liste i znajdziemy odpowiedni sklep..
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Ja już trochę to przerobiłem. Jak chcesz zamawiać standardowe części Carrery to chyba najbardziej opłaca się zebrać większe zamówienie i wysłać do jednego ze polskich sklepów internetowych (na PW mogę ci podać). Ceny są całkiem dobre i płaci się tylko za przesyłkę do ciebie. Jak będzie większa przesyłka to nawet może być gratis. Ceny są takie same lub mniejsze niż w standardowych sklepach niemieckich. W taki sposób kupowałem wszystkie części toru Carrera Digital 132 i działa to bardzo dobrze. Podobnie jest z samochodami.

Problem zaczyna się jak chcesz kupić rzeczy do tunningu. I w tym przypadku bez sklepu niemieckiego się nie obejdzie.Np. opony typu Ortmann lub Frankenslot.
Petrus
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Przyszedł czas na przetestowanie zamówienia w niemieckim sklepie.

Zamówiłem części tunningowe do Digital 124. Obsługa bardzo dobra! Odpowiadają prawie natychmiastowo i mogą doradzić.

Zobaczymy co przyjdzie :roll: .
Petrus
Zablokowany