Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

Awaria?

Tematy związane z samochodami, ich przebudową, naprawą. Tu możesz się podzielić doświadczeniami z przebudową samochodów, tworzeniem nowych oraz ich tuningiem.
ODPOWIEDZ
piter
Starter
Starter

Awaria?

Post autor: piter »

Witam wszystkich,
O sobie to może w innym dziale...tu naświetlę problem z którym nie mogę się uporać. Nabyłem tor, 2 bolidy...wszystko super, po 10-15 okrążeniach Alonso staje i rusza na 1cm, a z black boxa mamy sygnał i zapalają się diody, i tak w kółko...próby przeprogramowania nic nie dają.Kupiłem jakiś używany bolid i przelutowałem obie płytki na zamiankę...Efekt..Alonso działa, bolid dokupiony ma znów to niby zwarcie, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale chyba trzeba będzie dokupić całą płytkę z dekoderem, co finansowo się zbyt nie opłaca.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
pozdrawiam
Xdamian
Użytkownik szos
Użytkownik szos

Re: Awaria?

Post autor: Xdamian »

Wyślij do serwisu, firma Rekman we wrocławiu. Zadzwoń i poproś pana Kamila Szymańskiego on się wszystkimi naprawami zajmuje. Wszystkie moje awarie naprawił bądź wymienił zepsute części na nowe.
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Post autor: Petrus »

Witaj,

to wygląda jak awaria dekodera. Jeśli sprawdziłeś wszystkie lutowania i jest ok to tylko pozostaje dekoder.
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Awatar użytkownika
GOPiotrGO
Ścigant
Ścigant

Post autor: GOPiotrGO »

piter pisze:Witam wszystkich,
O sobie to może w innym dziale...tu naświetlę problem z którym nie mogę się uporać. Nabyłem tor, 2 bolidy...wszystko super, po 10-15 okrążeniach Alonso staje i rusza na 1cm, a z black boxa mamy sygnał i zapalają się diody, i tak w kółko...próby przeprogramowania nic nie dają.Kupiłem jakiś używany bolid i przelutowałem obie płytki na zamiankę...Efekt..Alonso działa, bolid dokupiony ma znów to niby zwarcie, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale chyba trzeba będzie dokupić całą płytkę z dekoderem, co finansowo się zbyt nie opłaca.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
pozdrawiam

Że BlackBox to chyba należy rozumieć, że to Carrera Digital. Pytanie czy 132 czy 143?

Jeśli przylutowałeś płytki i niedziałający bolid działa a nowy nie to na 100% problem płytki.
piter
Starter
Starter

Post autor: piter »

Tak, sprawdziłem...poszła plytka z dekoderem. Na szczęście nowa, na alle kosztuje 80, więc po problemie. Inna sprawa, że sprzedawca już dosłał drugi, sprawny bolid. Jak się dokupi płytkę będą 3.
pozdr.
Awatar użytkownika
GOPiotrGO
Ścigant
Ścigant

Post autor: GOPiotrGO »

piter pisze:Tak, sprawdziłem...poszła plytka z dekoderem. Na szczęście nowa, na alle kosztuje 80, więc po problemie. Inna sprawa, że sprzedawca już dosłał drugi, sprawny bolid. Jak się dokupi płytkę będą 3.
pozdr.

No i po problemie. Tylko drogo to wtedy wychodzi, ale chyba lepiej tak niż mieć niesprawny samochodzik.
ODPOWIEDZ