Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Awaria?
-
piter
- Starter

Awaria?
Witam wszystkich,
O sobie to może w innym dziale...tu naświetlę problem z którym nie mogę się uporać. Nabyłem tor, 2 bolidy...wszystko super, po 10-15 okrążeniach Alonso staje i rusza na 1cm, a z black boxa mamy sygnał i zapalają się diody, i tak w kółko...próby przeprogramowania nic nie dają.Kupiłem jakiś używany bolid i przelutowałem obie płytki na zamiankę...Efekt..Alonso działa, bolid dokupiony ma znów to niby zwarcie, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale chyba trzeba będzie dokupić całą płytkę z dekoderem, co finansowo się zbyt nie opłaca.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
pozdrawiam
O sobie to może w innym dziale...tu naświetlę problem z którym nie mogę się uporać. Nabyłem tor, 2 bolidy...wszystko super, po 10-15 okrążeniach Alonso staje i rusza na 1cm, a z black boxa mamy sygnał i zapalają się diody, i tak w kółko...próby przeprogramowania nic nie dają.Kupiłem jakiś używany bolid i przelutowałem obie płytki na zamiankę...Efekt..Alonso działa, bolid dokupiony ma znów to niby zwarcie, jeszcze tego nie rozgryzłem, ale chyba trzeba będzie dokupić całą płytkę z dekoderem, co finansowo się zbyt nie opłaca.
pozdrawiam
-
Xdamian
- Użytkownik szos

Re: Awaria?
Wyślij do serwisu, firma Rekman we wrocławiu. Zadzwoń i poproś pana Kamila Szymańskiego on się wszystkimi naprawami zajmuje. Wszystkie moje awarie naprawił bądź wymienił zepsute części na nowe.
- Petrus
- Administrator

Witaj,
to wygląda jak awaria dekodera. Jeśli sprawdziłeś wszystkie lutowania i jest ok to tylko pozostaje dekoder.
to wygląda jak awaria dekodera. Jeśli sprawdziłeś wszystkie lutowania i jest ok to tylko pozostaje dekoder.
Pozdaaaaaawiam 
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
- GOPiotrGO
- Ścigant

piter pisze:Witam wszystkich,
pozdrawiam
Że BlackBox to chyba należy rozumieć, że to Carrera Digital. Pytanie czy 132 czy 143?
Jeśli przylutowałeś płytki i niedziałający bolid działa a nowy nie to na 100% problem płytki.
-
piter
- Starter

Tak, sprawdziłem...poszła plytka z dekoderem. Na szczęście nowa, na alle kosztuje 80, więc po problemie. Inna sprawa, że sprzedawca już dosłał drugi, sprawny bolid. Jak się dokupi płytkę będą 3.
pozdr.
pozdr.
- GOPiotrGO
- Ścigant

piter pisze:Tak, sprawdziłem...poszła plytka z dekoderem. Na szczęście nowa, na alle kosztuje 80, więc po problemie. Inna sprawa, że sprzedawca już dosłał drugi, sprawny bolid. Jak się dokupi płytkę będą 3.
pozdr.
No i po problemie. Tylko drogo to wtedy wychodzi, ale chyba lepiej tak niż mieć niesprawny samochodzik.