Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Budowa toru na zamówienie
-
Olga
- Starter

Budowa toru na zamówienie
Witam serdecznie,
jestem tu nowa więc wybaczcie niewiedzę.
Muszę zbudować tor o wymiarach 3/4 m z wszystkimi możliwymi gadżetami elektronicznymi. Szef dał mi czas do końca tygodnia, kontaktowałam się z Carrerą, oni przekierowali mnie dalej do jakiś gości, którzy niby się tym profesjonalnie zajmują, ale mają duży problem z wykonaniem wizualizacji toru.
Czy jest ktoś kto mógłby zbudować mi taki tor w granicach 15.000 zł?
Od czego w ogóle zacząć?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady!
Olga
jestem tu nowa więc wybaczcie niewiedzę.
Muszę zbudować tor o wymiarach 3/4 m z wszystkimi możliwymi gadżetami elektronicznymi. Szef dał mi czas do końca tygodnia, kontaktowałam się z Carrerą, oni przekierowali mnie dalej do jakiś gości, którzy niby się tym profesjonalnie zajmują, ale mają duży problem z wykonaniem wizualizacji toru.
Czy jest ktoś kto mógłby zbudować mi taki tor w granicach 15.000 zł?
Od czego w ogóle zacząć?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady!
Olga
-
Xdamian
- Użytkownik szos

Re: Budowa toru na zamówienie
Po pierwsze auta maja być w wielkości 1:43 czy 1:32 a może 1:24? Drugie ile aut ma jeździć po torze. Trzecie sam tor czy tez stół i inne bajery typu pobocza I inne takie gadżety.
Sam tor mogę zbudować, chociaż termin tygodniowy będzie ciężki do zrealizowania.
Co do budżetu to 15k na tor w wielkości 1:43 powinno wystarczyć.
Na 1:32 może już być za mało, a na 1:24 to na bank jest za mało.
Jak cos pisz na prv.
Sam tor mogę zbudować, chociaż termin tygodniowy będzie ciężki do zrealizowania.
Co do budżetu to 15k na tor w wielkości 1:43 powinno wystarczyć.
Na 1:32 może już być za mało, a na 1:24 to na bank jest za mało.
Jak cos pisz na prv.
- Petrus
- Administrator

Witaj Ola na forum
!!
Jeśli budżet jest 15.000 pln to z pewnością wystarczy na bardzo dobry tor typu Carrera Digital 132 i nawet 124.
Zacząć należy od zaplanowania toru w programie służącym do projektowania torów. Wszystko zależy od powierzchni jaką masz do dyspozycji. Najmniejsza powierzchnia do toru w tej skali to około 4x3 metra. Dla takiego budżetu starczy na większą np. 3x5,5.
Poinformuj o Twoich postępach.
Jeśli budżet jest 15.000 pln to z pewnością wystarczy na bardzo dobry tor typu Carrera Digital 132 i nawet 124.
Zacząć należy od zaplanowania toru w programie służącym do projektowania torów. Wszystko zależy od powierzchni jaką masz do dyspozycji. Najmniejsza powierzchnia do toru w tej skali to około 4x3 metra. Dla takiego budżetu starczy na większą np. 3x5,5.
Poinformuj o Twoich postępach.
Pozdaaaaaawiam 
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
-
Xdamian
- Użytkownik szos

Jeśli ma być z ze wszystkimi bajerami to 15k może być mało. Pamiętaj że nie tylko części składowe systemu carrera trzeba wliczyć w cenę. Stół jakieś podpory, conajmniej zielone sukno na stół. Do tego robocizna i transport. Potem jeszcze utrzymanie w sprawności. Or miał być ze wszystkimi bajerami, czyli w przypadku 1:32 w cyfrowe ze: światłami startu, wierzą wyników, PIT lane i stop, wyświetlaczami kierowców itp. Że nie wspomnę o sekcjach zmiany pasa. O ile dla 2 aut może by sie dało zmieścić w 15k to dla 4 już na bank nie. No i miało to być zrobione w tydzień, co jest mało realne, bo w PL żaden sklep i hurtownia nie ma pełnego asortymentu carrera. Teraz przed świętami jest trochę zestawów startowych i aut, ale pozostałe rzeczy na zamowienie.
- GOPiotrGO
- Ścigant

Tak mi się też wydaje, że ze wszystkimi bajerami, budową i robocizną to rzeczywiście dla Carrera Digital 132 akurat ledwo starczy
.
Dla Carrera GO to fortuna!!
. Byłby Mega Hiper super tor....
Ciekaw jestem jak to się dalej potoczy.
@Xdamian: podjąłeś się budowy?
Dla Carrera GO to fortuna!!
Ciekaw jestem jak to się dalej potoczy.
@Xdamian: podjąłeś się budowy?
-
Xdamian
- Użytkownik szos

Brak odzewu.
- Wojt.rak
- Użytkownik szos

Szkoda, bo relacja z budowy takiego toru samochodowego byłaby super. Może jeszcze odezwie się "obdarowany" po Świętach
.
Papa
Wojtek
Mam Formułe !! Ale jazda !!
Wojtek
Mam Formułe !! Ale jazda !!