Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

Nowy Zakup

Każdy kiedyś zaczyna swoją przygodę z nowym hobby. Tu możesz zadawać pytania związane ze startem, uruchomieniem i podstawami. Nie wiesz co kupić, nie orientujesz się w rożnych zestawach startowych - spytaj innych
ODPOWIEDZ
misiasty74
Starter
Starter

Nowy Zakup

Post autor: misiasty74 »

Witam
Wiem wiem ... to już było, i z góry przepraszam.
Chodzi mi o to czy wybrać dla syna 3 latka tor GO czy lepiej dołożyć 100 zł i wybrać tor Evolution ?
Bo z tego co poczytałem to z GO można przejść na cyfrowy 143 a z Evolution na cyfrowy 132 ...
Chodzi mi przede wszystkim o to który z nich jest miej awaryjny i bardziej wytrzymały (lepiej wykonany) ?
Dalej który można potem bardziej rozbudowywać ? tak żeby go rozwijać i żeby dziecko się nie zniechęciło :)
Ogólnie proszę o porady ... bo nie sztuką jest wydać kaskę ... a sztuką jest zachęcić dziecko i tatę do wspólnej zabawy :)
Xdamian
Użytkownik szos
Użytkownik szos

Nowy Zakup

Post autor: Xdamian »

3latek jest złamały, poczekaj jeszcze 2 lata. A jak chcesz koniecznie już to kup go mniejsze straty jak rozwali. Bo to jednak delikatne zabawki sa. Bardziej rozwojowe jest evolution ale i droższe. Na alleedrogo go kupisz za niewielkie pieniądze.
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Nowy Zakup

Post autor: Petrus »

Witaj na forum :D !

Ja mojemu trzylatkowi kupiłem najprostszy tor wyścigowy Carrera GO i zbudowałem na początek zwykłą ósemkę. Tak jeździliśmy w kółko, radość małego była niesamowita :D . Niestety dla dziecka w tym wieku trzeba zbudować bardzo prosty tor. Nie można popełnić błędu i zaczynać z całym skomplikowanym torem i na dodatek jeszcze z loopingami i np. skrzyżowaniami :roll: .

Myślę, że najlepiej kupić na allle jakiś używany Carrera GO i naprawdę zacząć od najprostszego kółka.

Napisz jak Ci poszło.
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Re: Nowy Zakup

Post autor: Petrus »

Przeniosłem posty do tego wątku aby był porządek. Proszę nie twórz takich samych tematów i postów w różnych miejscach. Tak będzie można łatwiej się tu odnaleźć.
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
ODPOWIEDZ