Tchnięty weną zdobytą podczas ostatnich wyścigów u Petrusa
Do dyspozycji mam powierzchnię o wymiarze 5,7m x 3,7m, sam tor będzie na płycie 5m x 2,5m na wysokości 30cm. Pomieszczenie niestety jest dość niskie ~2,2m ale z moim wzrostem nie ma co narzekać.
W pierwszej kolejności musiałem stryszek oczyścić ze zbędnych gratów, których latami nazbierało się miliony ton. Następny krok to wymiana oświetlenia na bardziej klimatyczne i pomalowanie ścian oraz sufitu.
Na tą chwilę mam konstrukcję z 15 bloczków fundamentowych ze stelażem z krawędziaka 5cm x 4 cm (poszło 40mb i muszę dokupić bo trochę zabrakło).
Następnym krokiem będzie kupno 4 szt płyt OSB 18mm, położenie i dokręcenie. Na to pójdzie wykładzina obiektowa zdobyta gdzieś po znajomości z odzysku. Niby granatowa ale kiedyś i tak zniknie pod warstwami MDF, sztucznej trawy, gór itd itp. W planie na najbliższą przyszłość (okres międzyświąteczny) jest też zamówienie fototapety na ścianę. Zdjęcie mam już wybrane wydruk próbny trochę mnie rozczarował, ale zdobyłem wybrane zdjęcie w lepszej rozdzielczości i myślę że efekt będzie wooow
Załączam kilka zdjęć na początek. Sukcesywnie postaram się dokumentować postępy, ale w związku z wiecznym niedoborem czasu ciężko oszacować częstotliwość relacji.
PS
nazwa jest póki co "robocza"