witam was. mam pytanko mam jedno autko które ma dekoder i jest z serii digital a jak je ustawiam na torze to samo jeździ czy jest jakiś sposób żeby jakoś je zresetować?
czekam na odpowiedz.. pozdrawiam...
Witaj na forum torysamochodowe.pl!
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.
Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.
Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.
Auto Digital
-
edmundito
- Użytkownik szos

Re: Auto Digital
Nie mam co prawda doswiadczenia z autami digital carrera
ale mialem podobna akcje z autem scalextric digital
po ustawieniu auta samo ruszalo i latalo po torze
okazalo sie ze jest zwarcie na chipie
niestety auto pewnego razu zablokowalo sie na torze o cos i chip sie zjaral doszczetnie
ale mialem podobna akcje z autem scalextric digital
po ustawieniu auta samo ruszalo i latalo po torze
okazalo sie ze jest zwarcie na chipie
niestety auto pewnego razu zablokowalo sie na torze o cos i chip sie zjaral doszczetnie
-
dario365
- Starter

Czy jest to Digital 132, być może jest zaprogramowane.
Musisz 2 razy nacisnąć mały guzik ( światła gasną i zapalają się ponownie), podnieść samochodzik na dwie sekundy do góry , postawić na tor i nacisnąć jeszcze raz dwa razy.
Musisz 2 razy nacisnąć mały guzik ( światła gasną i zapalają się ponownie), podnieść samochodzik na dwie sekundy do góry , postawić na tor i nacisnąć jeszcze raz dwa razy.
- Petrus
- Administrator

Sądzę, że jest zaprogramowane jako GHOST CAR, czyli samochodzik, który sam jeździ.dario365 pisze:Czy jest to Digital 132, być może jest zaprogramowane.
Zaprogramowanie go ponownie do kontrolera powinno pomóc. Daj znać jak ci poszło.
Pozdaaaaaawiam 
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
-
Xdamian
- Użytkownik szos

Ewentualnie jeździ po torze analogowym a ustawione jest na tryb bo cyfrowy. Pod autami digital jest taki jumper(przełącznik). Do zmiany trybu digital/analog.