Witaj na forum torysamochodowe.pl!

Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji oraz wprowadziłem kilka mechanizmów ochrony forum przed spamem.
Mam nadzieję, że teraz będziesz mógł używać forum w sposób prosty i bezproblemowy.

Bardzo proszę o ewentualne błędy i uwagi.

Zapraszam do subskrybcji kanału na YouTube
SLOT CAR HOBBY LINK DO KANAŁU.

A co sądzicie o torach firmy SCX?

Tutaj można się wymieniać informacjami na temat innych systemów takich jak SCALETRIX SPORT, NINCO SCX itp.
ODPOWIEDZ
Xdamian
Użytkownik szos
Użytkownik szos

A co sądzicie o torach firmy SCX?

Post autor: Xdamian »

Pytanie jak w temacie, bo mi się strasznie podobają auta z serii Nascar. Domyślam się ze w imię pilnowania własnego interesu , a nie zwiększenia wyboru użytkownikom systemy cyfrowe się gryzą. A czy ktoś wie jak z analogowymi? Czy można śmigać autami SCX po torach carrera i na odwrót czy może trzeba coś przerabiać?
Awatar użytkownika
Petrus
Administrator
Administrator

Re: A co sądzicie o torach firmy SCX?

Post autor: Petrus »

Xdamian pisze:Pytanie jak w temacie, bo mi się strasznie podobają auta z serii Nascar. Domyślam się ze w imię pilnowania własnego interesu , a nie zwiększenia wyboru użytkownikom systemy cyfrowe się gryzą. A czy ktoś wie jak z analogowymi? Czy można śmigać autami SCX po torach carrera i na odwrót czy może trzeba coś przerabiać?
Właściwie to każde autko w odpowiedniej skali można przerobić. Dosyć dobrze rozwinął się w tym Karol z forum. Zaczyna przerabiać już prawie wszystko :) , wprawdzie cały czas w systemie analogowym ale ma niezłe rezultaty.

Co do torów cyfrowych to trzeba wstawić dekoder cyfrowy, który można normalnie kupić. Oczywiście jest pytanie na jakim napięciu chodzi silnik z SCX (takie wtedy należy ustawić na torze - do tego wymagany jest zasilacz regulowany stabilizowany).
Nie próbowałem przerobić takiego autka, więc niestety więcej szczegółów nie mogę podać.

Ale widziałem, że Carrera ma takie modele samochodów NASCAR. Są do kupienia na zagranicznych stronach. Też mi się bardzo podobają. Jakbyś kupował to daj znać.
Pozdaaaaaawiam :-)
Petrus
----------------------------------------
"Wcale nie trzeba być szybkim, aby być pierwszym"
ODPOWIEDZ