mac pisze:Cześć
Do tej pory jeździłem autami w skali 1:32 ale pomału przymierzam się do zakupu aut w skali 1:24. Ktoś ma? Jakie wrażenia z jazdy?
Jak duża jest różnica w prowadzeniu pomiędzy autami w skali 1:32 a 1:24?
Co wogóle sadzicie o tej skali 1:24, warto w to wchodzić i inwestować pieniądze?
Trochę poczytałem o tej skali 1:24 ale to jednak nie to samo co informacje z pierwszej ręki od forumowiczów

Z góry dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Czołem mac,
No do takiego pytania muszę się wypowiedzieć

. Jak widać po postach mam już trzy samochody Carrera Digital 1:24. Starałem się je dobrać w jednej klasie, czyli są to Porsche. Uważam, że piękne

.
Krótko mówiąc jestem zachwycony!! Jeździ się nimi zuuuupełnie inaczej niż samochodami w skali 1:32. Koniecznie musisz mieć do nich pobocza, ponieważ znacznie bardziej driftują i wychodzą poza standardowy tor. Można regulować magnesy i w związku z tym drift. Sprawiają wrażenie znacznie wolniejszych niż 1:32 ale też można nimi znacznie bardziej precyzyjnie sterować.
Konieczne jest zwiększenie napięcia na torze, aby nie było to jeżdżenie na full gazie (i wtedy też jest wolno). Można do tego zastosować zasilacz stabilizowany. Na forum możesz znaleźć to tu
http://www.torysamochodowe.pl/viewtopic.php?t=20. Możesz również kupić taki oryginalny do Carrera Digital 1:24, ale pewnie kosztować będzie to samo a będziesz miał mniejsze możliwości.
Ja już wszystkie moje samochody trochę tuningowałem np. inna prowadnica, koło zębate, opony
Spróbuj może z jednym samochodem, trochę się przyzwyczaj. Kup taki, który ma dużo różnych wersji modelowych. Różnica w jeździe każdą marką np. Porsche a Ford jest w tym przypadku bardzo duża.
Daj znać jak dalej poszło.