W ostatecznej wersji, zamiast krzyżówki, wstawiłem przerobioną zwrotnicę. Dało to możliwość swobodnego przejazdu przez box jak i wyboru miejsca tankowania.
Zwrotnica została przerobiona tak aby z pierwszego stanowiska można było zjechać tylko na lewą stronę. Wymontowałem diodę sterującą zwrotnicą po prawej stronie, unieruchomiłem zwrotnicę w pozycji "zmiana pasa".
W zwrotnicę wmontowałem również ACS (Anti Colision System), czyli System Antykolizyjny

. Jest to niewielki układ elektroniczny, który wykrywa czy w danym momencie samochód stoi w boxie i tankuje i wtedy blokuje możliwość wjazdu do boxu. Eliminuje to możliwość zderzenia się dwóch samochodów w boxie. Wymaga również dostosowania strategii w trakcie wyścigu, szczególnie z wieloma graczami. Trzeba uważnie analizować, które miejsce do tankowania jest wolne, bo w przypadku zajętości trzeba będzie czekać lub jechać dalej bez tankowania.
Teraz jeszcze muszę zastosować ten system w zwrotnicy wjazdu do Pit Stopu.
Kolejnym etapem będzie wbudowanie diod komunikujących się z moim programem Cockpit-xp w celu pomiaru wjazdu do boxu i wyjazdu.